Dogodki

SODELOVANJE V PROJEKTU »VKLJUČUJEMO IN AKTIVIRAMO!«

SVZ Hrastovec je v letošnjem letu začel sodelovanje z Javno agencijo za knjigo RS, ki izvajala operacijo »Vključujemo in aktiviramo!«, ki jo sofinancira Evropska unija iz  Evropskega socialnega sklada. Namen operacije je razvoj in izvajanje interdisciplinarnih programov socialne aktivacije za ranljive družbene skupine, ki je izvajalce pripeljal do naše ustanove. Udeleženci bodo skozi program, utemeljen na ustvarjalnosti in kulturi, pridobili znanje in kompetence, s katerimi bi se v prvi vrsti lažje socialno aktivirali in posledično vključili na trg dela. Rdeča nit celotnega programa se bo odvijala skozi zgodbe knjig priznanih slovenskih avtorjev, preko katerih bo udeležence popeljal strokovno podkovan mentor skupaj z drugimi strokovnjaki iz različnih področij.

Projekt se je začel izvajati v dnevnem centru v hiši na Livadni ulici v januarja 2018 in bo trajal do decembra 2018. V projektu sodelujejo stanovalci iz DBE Maribor, DBE Pajkova in iz neodvisnih stanovanj. Enkrat na teden jih obiskuje mentorica Kristina Kočan, pesnica. Stanovalci so se v sodelovanje vključili z veliko zanimanja, saj so mnogi med njimi ljubitelji branja, redni obiskovalci knjižnice in ustvarjalci na literarnem področju. Vsi sodelujoči krepijo svoje kompetence in predvsem uživajo v ustvarjanju. Tekom leta se bodo v program vključevali zanimivi gostje, s katerimi bodo udeleženci poklepetali in iz srečanj pridobili nove izkušnje. V torek, 30.1.2018, nas je obiskal in navdušil vsestranski ustvarjalec Andrej Rozman Roza, v ponedeljek, 5.2.2018 pa pričakujemo slikarja in ilustratorja, Damijana Stepančiča. V mesecu februarju se udeležencem obeta sodelovanje z ilustratorko Andrejo Peklar.

Udeležencem pomeni sodelovanje dobrodošlo popestritev vsakdana in hkrati priložnost za pridobitev novih znanj, izkušenj, priložnosti ter dvig samozavesti.

 

Zapisala: Ešli Pušnik