Vabljeni na naravovarstveno delavnico

Vabljeni na naravovarstveno delavnico PROJEKCIJA IN PREDAVANJE OGROŽENIH RASTLINSKIH VRST - Botanik - Marjan Šenica, ki bo potekala v petek, 17. maja 2019, ob 13. uri v Viteški dvorani gradu Hrastovec. Zaradi vse bolj intenzivnega kmetovanja, krčenja nekaterih naravnih habitatov, prezgodnje košnje travnikov, klimatskih sprememb, naravnih ujm in drugih človeških dejavnikov so iz narave pričele izginjati določene rastlinske vrste. Nekatere so že izginile, druge še najdemo v zelo majhnem številu.

PRIDI IN RAZMISLI
TUDI TI LAHKO POMAGAŠ DA BODO TE PRELEPE RASTLINE LAHKO OPAZOVALI IN OBČUDOVALI
NAŠI ZANAMCI

Mag. Andreja Raduha
Direktorica

DNEVI KNJIGE 2019

JSKD IO Lenart, Socialno varstveni zavod Hrastovec, radio Slovenske gorice v sodelovanju z Društvom slovenskih Pisateljev in MKC Maribor vas prijazno vabijo na DNEVE KNJIGE 2019, v petek, 26. aprila, ob 11. uri bo v viteško dvorano gradu Hrastovec (Hrastovec 22, 2230 Lenart). Svoja dela bodo brali: stanovalci Socialno varstvenga zavoda Hrastovec, uporabniki VDC Polž Maribor, Rajko Brglez, Emil Duh, Breda Slavinev, Alenka Sovinc Brglez in Sara Špelec. Glasbeni program Darko Horvat, kitarist. 

Osrednja slovesnost ob 70-letnici delovanja

Naš zavod v letošnjem letu praznuje 70-letnico delovanja. V sklopu praznovanja smo organizirali številne prireditve v počastitev visokega jubileja. Osrednja slovesnost ob jubileju, z naslovom Različnost nas bogati, bo potekala v torek, 23. oktobra. V kulturnem programu, ki ga bo povezoval igralec SNG Maribor Bojan Maroševič, bodo nastopili stanovalci našega zavoda, pevski zbor La Vita ter solist Jaki Jurgec in maestro Simon Robinson iz opere SNG Maribor. Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ob tej priložnosti bomo zasadili drevo upanja.

Otvoritev prenovljene enote Apače

V sklopu praznovanja našega 70-letnega jubileja bomo v mesecu oktobru odprli prenovljene bivalne prostore v dislocirani bivalni enoti v Apačah. Otvoritev bo potekala na enoti Apače, v Apačah 31, v torek, 16. oktobra 2018, ob 11.uri. Vabljeni!

Otvoritev razstave fotografij Življenje

V sklopu praznovanja 70. obletnice delovanja SVZ Hrastovec vas v ponedeljek, 15. oktobra 2018, ob 16. uri vljudno vabimo v avlo Jožeta Hudalesa, v prostorih Občine Lenart, Trg osvoboditve 7, na odprtje razstave fotografij stanovalcev Socialno varstvenega zavoda Hrastovec, avtorja Zdravka Kuhta, z naslovom ŽIVLJENJE. Razstavljene fotografije prikazujejo utrinke iz življenja stanovalcev, ki živijo v Mariboru.
V kulturnem programu bodo nastopili učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart v Slovenskih goricah. Zbrane bo nagovorila direktorica SVZ Hrastovec mag. Andreja Raduha in župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.
Avtor fotografij Zdravko Kuhta je umetnik, velik ljubitelj narave in ljudi, kar nenehno izkazuje skozi svoje fotografije. Razstavljal je že na več mestih in za svoje delo leta 2014 prejel, od Andragoškega centra Republike Slovenije, priznanje za posebne dosežke na področju vseživljenjskega učenja. Razstava bo na ogled do 15. novembra 2018.

Predavanje na temo Skrivnost je v odnosu

V sredo, 10. oktobra, bomo v SVZ Hrastovec organizirali predavanje na temo Skrivnost je v odnosu. S predavanjem bo zavod obeležil svetovni dan duševnega zdravja. Predaval bo Rajko Škarič, ki je zapisal:« Izkušnje vedno znova dokazujejo, da je odnos do sebe ključen za kakovost življenja.  Je odnos vseh odnosov. Z odnosom do sebe izpolnjujemo pogoje za odnos do vsega, kar nas obkroža. Z odnosom do sebe neposredno vzdržujemo odnos do zdravja. To je dejanski predpogoj, ker je zdravje odvisno od nas samih. Kako živimo, razmišljamo in počnemo, kje živimo, kako se prehranjujemo… Odnos do sebe je gradnja samospoštovanja. Če se spoštujemo, potem je povsem samoumevno, da se ne uničujemo.«