24. maj 2019
SVZ Hrastovec

Z našimi izdelki smo pristni tudi na sejmu KOS v Lenartu

sejem kos 19

Obiščite nas na Sejmu KOS v Lenartu. Na naši stojnici vam ponujamo ročno izdelane izdelke naših stanovalcev. Ob nakupu naših izdelkov pa se lahko okrepčate s slastnim krofom iz naše kuhinje. 
Najdete nas vsak dan in sicer:
🌼 v petek, 24. 5. 2019: med 9. in 13.30
🌼 v soboto, 25. 5. 2019: med 9. in 17.00
🌼 v nedeljo, 26. 5. 2019: med 9. in 13.30.

VABLJENI!

21. maj 2019
DBE Apače 2

Izlet stanovalcev

izlet

V torek, 21. maja, so se stanovalci v oblačnem dopoldnevu odpravili na že dolgo pričakovani izlet. Obiskali so sosednjo enoto v Radencih, nato pa so se odpravili proti bližnjemu živalskemu vrtu Sikalu Zoo v Boračevi. Sprehodili so se po potkah med živalmi in si te z velikim zanimanjem ogledali. Po končanem ogledu so se okrepčali v gostišču. Za piko na i pa so dan zaključili v slaščičarni, ob kavici in kosu torte. Vsi skupaj so se v enoto vrnili zelo zadovoljni in polni lepih vtisov.

17. maj 2019
SVZ Hrastovec

Naravovarstvena delavnica

predavanje

V petek, 17. maja, je v viteški dvorani potekala naravovarstvena delavnica in predavanje o ogroženih rastlinskih vrstah. Predaval je ljubiteljski botanik Marjan Šenica in njegova žena. Zaradi vse bolj intenzivnega kmetovanja, krčenja nekaterih naravnih habitatov, prezgodnje košnje travnikov, klimatskih sprememb, naravnih ujm in drugih človeških dejavnikov, so iz narave začele izginjati določene rastlinske vrste. Nekatere so že izginile, druge še najdemo v zelo majhnem številu. Predavanja so se udeležili stanovalci, delavci in prostovoljci. Delavnica je bila poučna in je v poslušalcih spodbudila razmislek o ogroženih rastlinskih vrstah.

15. maj 2019
DBE Trnovska vas in DBE Voličina

Izlet na Gorenjsko

planica

Sredi meseca maja so stanovalci DBE Voličina in DBE Trnovska vas tri dni preživeli na Gorenjskem, natančneje v Kranjski gori. Kljub slabemu vremenu, so obiskali veliko prečudovitih krajev in kotičkov in si ogledali planinski muzej v Mojstrani. Občudovali so skakalnice in športni center v Planici, se sprehodili ob jezeru Jasna, kjer se je odpiral prečudovit pogled na Razor, Jalovec in Pristank. Zapeljali so se tudi do Ruske kapelice pod prelazom Vršič na 1190 m nadmorske višine ter iz višav pogledali v dolino. Kljub natrpanem urniku ogledov, so našli tudi nekaj časa za kopanje v hotelskem bazenu, od koder se je ponujal pogled na smučišče Vitranc. Polni prečudovitih vtisov in doživetij so se na poti domov še ustavili v romarskem središču Brezje.

1. maj 2019
VD Ščavnica

Dogajanje za 1. maj

scavnica

Za praznike so stanovalci vedno v nekem pričakovanju, nekateri so imeli obiske. Pomembno je, da vsi, ki bivajo na enoti podoživijo praznični dan nekoliko drugače.  Za razvedrilo so poskrbeli godci na pihala iz Apač, kateri so nam zaigrali budnico. Po zajtrku so jih stanovalci pričakali na terasi. Že prihod avtobusa jim je pomenil poseben dogodek. Ob zaigranih melodijah so tudi zaplesali. Po vsaki melodiji so jim zaploskali. Ob odhodu so jih ponovno naprosili za naslednje leto. Za nadaljevanje prazničnega dne, smo poskrbeli s peko pleskavic na žaru. Vsi so bili zadovoljni in veseli.