6. decembra 2018
SVZ Hrastovec

Čajanka

cajanka

V četrtek, 6. decembra, se je na enoti, kjer bivajo pretežno stanovalci, ki imajo težave z demenco, odvijala predbožična čajanka. Druženje je popestrila delovna terapevtka Anja z igranjem na harmoniko, stanovalci pa so ob tem skupaj z delavci zapeli in zaplesali. Pogostili so se z božičnim čajem, piškoti ter kavo. Pridružila se jim je tudi direktorica.

5. decembra 2018
SVZ Hrastovec

Miklavžev koncert s Stanetom Vidmarjem

vidmar

V sklopu projekta »Veseli december 2018« smo stanovalcem pripravili veliko zanimivih dogodkov in nastopov različnih glasbenih gostov. Tako smo na dan pred Miklavžem pripravili Miklavžev koncert s Stanetom Vidmarjem, v sklopu katerega se je snemala tudi oddaja »Ujemi sanje«. Da je bilo zanimanje za ta koncert zelo veliko pove podatek, da se je v viteški dvorani gradu Hrastovec zbralo okrog 110 stanovalcev iz skoraj vseh bivalnih enot in dislociranih bivalnih enot SVZ Hrastovec. Stane Vidmar je v enournem koncertu vsem zbranim predstavil svojo zgodbo in zapel nekaj svojih najlepših pesmi, ki so vsem segle globoko do srca. Zelo prešerno vzdušje so podkrepili še nekateri stanovalci, ki so skupaj s Stanetom Vidmarjem zapeli na odru, spet drugi pa so zaplesali. Na koncu koncerta se je Stane Vidmar vsem zahvalil za takšno prijetno vzdušje, nekaterim podelil CD zgoščenko ter se rokoval z njimi, saj je skoraj vsak stanovalec želel priti do njega in se mu zahvaliti za te nepozabne trenutke, ki so jih doživeli skozi ta koncert.

5. decembra 2018
SVZ Hrastovec

Krastive novoletne jelke z glasbenim gostom

krasitev jelke

Leto 2018 se počasi in vztrajno bliža h koncu, saj je tu že december, mesec prijetnih doživetij, zabav, praznikov in druženja z najdražjimi. Čas pred obiskom sv. Miklavža smo popestrili s postavitvijo in okraševanjem  novoletne jelke. Da bi bilo dogajanje bolj zabavno in prijetno, smo med nas povabili glasbenega gosta, ki nas je zabaval s svojim petjem in igranjem na klaviature. Okraševanje in postavitev  jelke je potekalo v viteški dvorani, kjer so stanovalci skupaj s spremljevalci postavili in okrasili novoletno jelko. Pri delu so bili sodelujoči stanovalci zelo zavzeti in marljivi. Vsak je po svojih močeh pomagal pri krasitvi.

4. decembra 2018
SVZ Hrastovec

GONGI V VITEŠKI DVORANI SVZ HRASTOVEC

V torek, 4. decembra,  je v viteški dvorani SVZ Hrastovec potekala zanimiva delavnica z gongi. Tokrat se jim je pridružila piščal glasbenika Sama, ki je v poslušalcih vzbudila veselje in iskre v očeh. Umetnica Vesna pa je z  mogočnimi zvoki gonga udeležence popeljala v malo drugačen svet, svet sprostitve, umiritve duha, uma in telesa. Ob gongih jim je predstavila različne instrumente, na katere so lahko zaigrali prav vsi. Dogodek se je zaključili s pravim koncertom, ki je bil tokrat  čarobno poseben in pravljičen. 
30. novembra 2018
DBE Maribor

OBISK KOCERTA NOVIH FOSILOV V TABORSKI DVORANI IN KONCERTA PEVSKEGA ZBORA LAVITA V UNIONSKI DVORANI

koncert fosili

V petek, 30. novembra,  se je 17 stanovalcev iz DBE Maribor v spremstvu treh delavk odpravilo na koncert Novih Fosilov, klape Skala in Darje Gajšek v Taborsko dvorano. Na koncertu so vsi zelo uživali, ob prepevanju znanih pesmi. Naslednji dan 1. decembra pa se je druga skupina stanovalcev iz DBE Maribor že četrto leto zapored odpravila na koncert Pevskega zbora Lavita v Unionsko dvorano. Tudi ti stanovalci so bili z obiskom svečane prireditve zelo zadovoljni.