10. september 2019
BE Agata

Piknik v Porčiču

obcinski praznik hodos

Tudi letos, sedaj že tradicionalno, smo se skupaj s stanovalkami enote Agata odločile, da izvedemo piknik pri družini Gungl v Porčiču. Poskrbele smo za pravočasno naročilo živil in poskrbele za pravi piknik in hrano z žara. Stanovalke so uživale na veliki sončni terasi nad ribnikom, med seboj klepetale, se sončile, pile kavo in uživale kolikor se je dalo. Delavci smo med tem poskrbeli za hrano in primerno urejeno mizo. Stanovalke so se naužile dobrot - čevapčiči, pečene hrenovke, bučke, sir iz žara in pečen krompir, manjkala pa ni niti zelenjava. Dopoldan smo zaključile kot se spodobi in stanovalki, ki je praznovala svoj 70. rojstni dan smo zapele pesem, ona pa nas je vse počastila s torto. Stanovalke so bile navdušene nad celotnim dogajanjem in izrazile željo, da piknik čim hitreje ponovimo. 

10. september 2019
DBE Maribor

Izlet v Logarsko dolino

obcinski praznik hodos

V torek, 10. september 2019, so se stanovalci DBE Maribor skupaj z delavci odpravili na težko pričakovan izlet v Logarsko dolino. Zaradi velikega števila potnikov, so se tudi tokrat na pot odpravili z avtobusom. Najprej so si ogledali Muzej lesarstva in gozdarstva v gradu Vrbovec v Nazarjah. Voden ogled je bil za stanovalce zelo zanimiv, saj so pokazali veliko zanimanje, veliko spraševali in izvedeli zanimive stvari iz preteklosti. Po ogledu so si privoščili malico in kavo, nato pa pot nadaljevali v Logarsko dolino, do slapa Rinke. Veliko stanovalcev se je povzpelo po srednje težki poti do slapa, tisti najbolj pogumni pa celo do Orlovega gnezda, od koder je bil pogled na slap še lepši.  Nekaj stanovalcev je zaradi starosti in pomanjkanja kondicije ostalo pri okrepčevalnici pod slapom. Nato so se vsi skupaj odpravili na kosilo v Kmečko hišo Ojstrica, katera se nahaja v prelepi naravi v osrčju parka Logarske doline. Po okusnem in obilnem kosilu so pot nadaljevali nazaj proti domu in se ustavili še v Mozirskem gaju, kjer so vsi uživali v prelepem parku cvetja. Preživeli so čudovit sončen jesenski dan, kateri jim bo še dolgo ostal v lepem spominu.

10. september 2019
DBE Trnovska vas in DBE Voličina

Izlet v Pomurje

obcinski praznik hodosStanovalci povezanih enot DBE Trnovska Vas in DBE Voličina s spremljevalci so obiskali Pomurje in si ogledali veliko zanimivosti. V Veržeju so si ogledali čebelarski muzej in preizkusili različne vrste medu, za tem pa si v centru Duo ogledali še replike zemljank, prikaz lončarstva, muzej obrti in si nakupili nekaj spominkov. Sledil je ogled šunkarne Kodila z degustacijo in ogledom sušilnice. Na koncu so se sprostili še na razgledni ploščadi centra Expano ob Soboškem jezeru, kjer so si privoščili osvežilno pijačo in sladico ter se sprehodili do motoričnega parka in se preizkusili v motoričnih spretnostih.
9. september 2019
Depandanse B2

Trebljenje buč

obcinski praznik hodos

S stanovalci Depandanse B2 smo se dogovorili, da bomo sobotni dopoldan namenili jemanju semen iz buč. Kljub slabemu vremenu smo projekt izpeljali, pa čeprav v dnevnem prostoru enote. Stanovalci so k delu pristopili z veseljem in zanosom. Najprej smo pripravili prostor, mizo in posode. Ob delu smo poslušali narodno glasbo, zraven zapeli ter se pogovarjali o kmečkih opravilih. Delo je teklo gladko, saj jemanje semen iz buč stanovalcem ni tuje. Po končanem delu smo z skupnimi močmi pospravili prostor.

9. september 2019
SVZ Hrastovec

Ob svetovnem dnevu fizioterapije

obcinski praznik hodos

Ob svetovnem dnevu fizioterapije, ki je bil 8. septembra 2019, so fizioterapevti Socialno varstvenega zavoda Hrastovec izvedli v ponedeljek, 9. septembra 2019, na grajskem dvorišču, terapevtsko vadbo za delavce in stanovalce. Vadbe se je udeležilo lepo število delavcev in stanovalcev, ki so na ta način sodelovali pri počastitvi dneva fizioterapije.