8. september  2020
SVZ Hrastovec

Svetovni dan fizioterapevtov

a

V torek, 08. 09. 2020, smo v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec obeležili svetovni dan fizioterapevtov. Letos smo fizioterapevti v počastitev svetovnega dneva izvedli v okviru aktivnega odmora, vodeno skupinsko vadbo za delavce in stanovalce. Z usmerjeno vadbo smo hoteli poudariti njen pozitiven učinek, ki jo lahko ima na rehabilitacijo ljudi po prebolelem koronavirusu. Vadbi je kasneje sledil tudi ogled prenovljenih prostorov fizioterapevtske službe, ki se nahajajo v sklopu Rehabilitacijsko rekreacijskega centra v zavodu. Vadba se je izvedla v dopoldanskem času s pričetkom ob 9. uri na grajskem dvorišču. Med izvedbo vadbe se je poskrbelo za ustrezno preventivo pred širjenjem covida-19, in sicer na način da so imeli vadeči primerno razdaljo med seboj. Vadba je med drugim vsebovala vaje za krepitev in raztezanje mišic hrbtenice ter vaje za izboljšanje predihanosti pljuč. Trajala je približno 30 minut. Udeležilo se jo je 54 udeležencev. Celoten dogodek je potekal  v sproščenem in prijetnem vzdušju vseh udeleženih stanovalcev in delavcev.

4. september  2020
SVZ Hrastovec

Solata za kosilo

a

S stanovalci Dep B2 smo si za kosilo pripravili solato, ki smo jo nabrali v visokih gredah. Stanovalci so sodelovali pri samem nabiranju ter pripravi solate, ki smo jo postregli pri kosilu. Skupaj smo mnenja, da je domače z vrta boljše kot tisto iz trgovine.

4. september  2020
SVZ Hrastovec

Rogljički z marmelado

a

S stanovalci depandanse B2 smo si za večerjo pripravili kvašene polnozrnate rogljičke z marmelado.

4. september  2020
SVZ Hrastovec

Televadba

aS stanovalci Depandanse B2 smo se odpravili v park, kjer smo se sprehodili po zeliščni poti. Po ogledu in spoznavanju zelišč smo še izvedli telovadbo na prostem.
1. september  2020
SVZ Hrastovec

Jemanje semen iz buč

a

Glede na ukrepe (korona virus) smo s stanovalci Depandanse B2 delavnico jemanja semen iz buč izvedli kar na enoti. Stanovalci so z veseljem poprijeli za delo. Med delavnico smo poklepetali o časih, ko so stanovalci živeli še doma ter opravljali podobna kmečka opravila.