14. februar 2019
VD Ščavnica

Valentinovo

valentin 2019

Vsako leto našim stanovalcem na ta dan pripravimo presenečenje, zato so tudi letos pričakovali nekaj podobnega. Nekaj dni pred Valentinom so izdelovali srčke iz papirja.  Med izdelovanjem izdelkov, smo se pogovarjali o pomenu tega praznika. Na dan Valentina smo jim v škatlice, ki so v obliki srčkov dali čokoladni bombon. Stanovalci so si med seboj razdelili majhno pozornost. Bili so zadovoljni, saj imajo radi presenečenja in razna dogajanja.

29. januar 2019
DBE Zrkovci

Literarni popoldan

literarni zrkovci

V bivalni enoti Zrkovci smo v četrtek, 7. februarja, pripravili literarni popoldan v čast našemu velikemu pesniku Francetu Prešernu. Kot se za kulturni praznik spodobi smo tudi mi začeli s Slovensko himno – Zdravljico. S prebiranjem Prešernovega življenjepisa in njegove poezije smo izvedeli marsikatero zanimivost. Nakar nam je gospod Črnčič predstavil lastno poezijo in nas vse od navdušenja pustil odprtih ust. Popoldne smo zaključili s slovensko glasbo ob petju Slakove Čebelice.

 

 

29. januar 2019
CS Hodoš

Praznovanje rojstnih dnevov

rojstni dnevi1

Ker je nekaj stanovalcev v zadnjem času imelo rojstne dneve, smo si zimsko idilo popestrili s praznovanjem. Posladkali smo se s tortami in brezalkoholnim šampanjcem. Stanovalcem sladke dobrote zelo teknejo,z ato nad praznovanjem niso skrivali navdušenja in že se veselijo naslednjega praznovanja.

29. januar 2019
DBE ZRKOVCI

Vili Korošec - smučanje na Pohorju

smucar vili

Naš smučarski as Vili Korošec, že vsa leta odkar je nastanjen v Zrkovcih, v zimski sezoni nekajkrat preveri svoje smučarske sposobnosti. Tako sva se  tudi letos 27. januarja, z gondolo odpravila na bele strmine nad našim mestom. Vili je tudi tokrat dokazal da veščin, katere je pridobil kot član mladinske alpske smučarske reprezentance ni pozabil in jih še zmeraj res dobro obvlada.
Ob smučanju so privreli na dan tudi mnogi spomini in zgodbe iz njegovih mlajših dni. Tako preživet dan zanj predstavlja res nekaj posebnega, saj vse pove že njegov res zadovoljen izraz. Dogovorila sva se da se bova na pohorske strmine še vrnila.

25. januar 2019
SVZ Hrastovec

Ilustratorski modul v okviru projekta Vključujemo in aktiviramo

risanje

V mesecu januarju je v okviru projekta Vključujemo in aktiviramo potekal ilustratorski modul. V petih srečanjih so udeleženci projekta ustvarjali likovne izdelke ob vodenju mentorice Anje Jerčič Jakob. Preizkusili so se v različnih likovnih tehnikah. Nastale so  grafike, slike in risbe, izbor katerih bo krasil njihove literarne prispevke v zborniku. Navdih so jim bili haikuji, s katerimi so vstopili v literarni modul. Udeleženci so v sebi prebudili likovne talente ter se sprostili ob ustvarjanju.