24. september 2021
DBE Maribor

Letovanje na morju

a

Letos so se stanovalci bivalne enote Maribor, odpravili z vlakom na težko pričakovano letovanje na morju, tokrat v počitniški dom Mladinske knjige v Fieso. V Piranu so si ogledali cerkvico sv. Jurija, staro mestno obzidje s prekrasnim razgledom po Piranskem zalivu, obiskali akvarij in čarobni svet školjk ter bili na panoramski vožnji z ladjo Subaquatic. Tudi na Tartinijevem trgu so uživali počitniški utrip.

23. september 2021
SVZ Hrastovec

Celodnevni izlet na Goričko

a

Celodnevni izlet na Goričko z delovno terapijo. Ogledali smo si Čebelarstvo Medene zgodbe in grad Grad na Goričkem.

21. september 2021
DBE Trnovska vas

Simoničeva domačija

a

V Trnovski vasi, blizu naše dislocirane bivalne enote, so vaščani in občina obnovili staro domačijo, ki je stara 243 let. Gre za eno redkih ohranjenih izvirnih panonskih domačij, ki ima slamnato streho in je zgrajena v obliki črke L. Stanovalci iz enote v Trnovski vasi so si skupaj s prostovoljko ogledali domačijo in njeno okolico. Sprejel jih je podžupan občine Trnovska vas in jim pripovedoval o zgodovini te hiše ter o značilnostih panonskih lesenih "cimpranih" hiš.

15. september 2021
SVZ Hrastovec

V dolini Winettu

a

Pretekli teden smo s tremi stanovalci enote Dep. B4 obiskali dolino Winettu. Ugotovili smo, da v teh neprijetnih »Korona časih«, neokrnjena narava, spokojnost in ptičje petje še kako blagodejno in pozitivno vplivajo na naše počutje. Eden izmed stanovalcev je med tem časom prišel do sledečega zaključka: »Jaz bom ostal kar tukaj, saj bom jim pomagal v kuhinji!« Z nasmeški na obrazih in polni lepih vtisov smo se vrnili nazaj domov.

15. september 2021
DBE Trnovska vas

Mini ZOO Land

a

Enajst stanovalcev iz DBE Trnovska vas je bilo na izletu v Mini ZOO Landu v Slovenskih Konjicah. V živalskem vrtu so si ogledali vse živali in se spoznali z različnimi tematskimi parki, kot so kmečko dvorišče, avstralska pokrajina, divji zahod idr. V gostišču Smogavc so se z radovednostjo preizkusili v fitnesu na prostem. Po čudovitih razgledih nazaj v dolino so se pripeljali domov.