13. avgust 2019
SVZ Hrastovec

Pohod na Boč

obcinski praznik hodos

Ne preveč vroč torkov dopoldan, 13. avgusta, smo izkoristili, v okviru družabništva in animacije v zavodu, za izvedbo pohoda. Tokrat je stanovalce, skupaj s spremljevalcema, pot vodila na 979 m visoki Boč. S kombijem so se zapeljali v bližino pl. doma na Boču. Po pripravi nahrbtnikov in malice, so se podali na pot, ki jih je vodila najprej mimo Doma na Boču in nato po »senčni poti« na vrh Boča, kjer so naredili postanek za okrepčila. Nekateri stanovalci so se povzpeli še na razgledni stolp. Po počitku so se mimo vojaškega območja in oddajnika spustili nazaj do planinskega doma, kjer so naredili daljši postanek za malico iz nahrbtnikov in si ogledali še cerkev sv. Miklavža, katera je del slovenske kulturne dediščine. Še nekaj kramljanja o doživetem in že so se peljali nazaj v zavod, kamor so se vrnili polni lepih vtisov in prijetno utrujeni.

16. avgust 2019
SVZ Hrastovec

14. romanje na Ptujsko goro

obcinski praznik hodos

V petek, 16. avgusta, na dan sv. Roka so stanovalci SVZ Hrastovec odšli na tradicionalno Romanje na Ptujsko Goro. Po uvodnem pozdravnem nagovoru duhovnika je sledil obred, ki so ga vsi romarji  spremljali in po svojih sposobnostih zbrano sodelovali. Nasmehi na obrazih, zadovoljstvo v očeh so izražali hvaležnost in izpolnitev pričakovanj pri slehernem romarju.  

16. avgust 2019
DBE Trnovska vas

Praznovanje rojstnih dnevov

obcinski praznik hodos

V dislocirani bivalni enoti Trnovska vas je v poletnih mesecih kar nekaj stanovalcev praznovalo svoje rojstne dneve. Imeli smo se fajn!

16. avgust 2019
DBE Trnovska vas

Piknik

obcinski praznik hodos

V dislocirani bivalni enoti Trnovska vas smo si organizirali tudi piknik. Imeli smo se fajn!

22. avgust 2019
DBE Trnovska vas

Kopanje v Termah Radenci

obcinski praznik hodosStanovalki iz DBE Trnovska vas sta obiskali enoto v Radencih in tamkajšnje terme. Uživali sta v kopanju in druženju na enoti.