18. junij 2019
VD Ščavnica

Druženje z učenci OŠ Sv. Ana

sv ana

Za otroke se je šolsko leto zaključilo, zato so si vzeli čas in nas obiskali. Vsako leto prihajajo k nam učenci 5. razreda. Tako se iz leta v leto generacije menjavajo. Spremljali sta  jih razredničarka 5. razreda in pedagoginja.  Poudarek je na sprejemanju drugačnosti in druženje z njimi. Družijo se ob igri »Živi človek ne jezi se«, ki ga igrajo v parku ob hiši.  Igra se v mešanih skupinah; otroci in stanovalci. Otroci so bili našim stanovalcem v veliko podporo pri sladkanju s sladoledom in sprehodu po parku.  Po otroke so prišli starši, tako so tudi oni podoživeli utrinke druženja med generacijami. Bilo je prav prijetno.

18. junij 2019
DBE Radenci

Srečanje s svojci

srecanje radenci

V soboto, 15. junija,  smo odprli vrata za svojce in prijatelje naših stanovalcev. To je poseben dan. Stanovalci ta dan preživijo s svojimi najbližjimi in skupaj obujajo spomine in kujejo načrte.  Svojce se je  pogostilo z okusnim bogračem, pecivom in pijačo, ki so nam jo podarili v tovarni Radenska iz Boračeve, ki se jim ob tej priložnosti še posebej zahvaljujemo.  Srečanje se je zaključilo v popoldanskih urah, svojci, prijatelji in stanovalci pa so se tako kot vsako leto tudi letos razšli z nasmejanimi obrazi in prijetnimi spomini.

12. junij 2019
BE Korenjaki

Letovanje na Kopah

korenjaki

V začetku junija je šest stanovalcev, skupaj z dvema spremljevalcema, iz BE Korenjaki 1-2 letovalo na Kopah v okviru projekta »Urjenje socialnih veščin z bivanjem na Kopah«. V petih dneh so po bližnji okolici počitniške hiše, v prelepem vremenu in po čudoviti naravi, izvedli kar nekaj skupnih pohodov. Dva stanovalca sta s spremljevalcem prehodila celotno planinsko pot, od Koče pod Kremžarjevim vrhom, do 1543 m visok Črni Vrh, kateri je tudi najvišji vrh Pohorja. V času letovanja niso samo hodili naokoli, ampak so se tudi družili ob pogovoru in igranju družabnih iger. Ob vsem tem pa so si vsak dan pripravili različne obroke, tako iz žara, kakor iz pečice. Seveda brez palačink, pice in sladkih priboljškov ni šlo. Kljub temu, da je bila skupina zelo heterogena, pa so delovali kar se da homogeno in vsak je dodal svoj kamenček v mozaik tega letovanja. Stanovalci so bili z doživetim zelo zadovoljni in izražali željo, da se naslednje leto spet odpravijo na letovanje.

10. junij 2019
SVZ Hrastovec

Obisk Mozirskega gaja

mozirski gaj

S stanovalci, ki redno obiskujejo delovno terapijo smo se odpravili na izlet v Mozirski gaj. Ogledali smo si etnografski muzej na prostem (mlin, orodja za delo, ki so jih uporabljali nekoč, stare vrtove,...), raznolika drevesa in cvetje, zelenje, ptice,... Med ogledom smo se večkrat ustavili, posedeli v senci in poslušali petje ptic ter si privoščili osvežitev ter malico. Na poti nazaj smo se ustavili v Celju ter si ogledali mestno jedro in v bližnji restavraciji pojedli kosilo. topel nedeljski dan smo preživeli z veliko mero dobre volje, ki kot so stanovalci povedali ostal v njihovih spominih še dolgo.

10. junij 2019
DBE Zrkovci

Dravska vila-plovba po Dravi

dravska vila

Bivalna enota Zrkovci leži v neposredni bližini struge reke Drave in tako je reka del našega vsakdana, včasih prijazna in umirjena, včasih pa prav grozeča, ko njeni bregovi objemajo ogromne količine deroče vode. Tako je življenje ob reki po svoje nekaj posebnega. Že pred časom se je utrnila ideja, da bi se morda popeljali po Dravi in si tako ogledali Maribor z drugačne perspektive. Izkoristili smo možnost in se popeljali z ladjo Dravska vila. Izkušnja je bila zares enkratna. Prijazno osebje na ladji, osvežilna pijača in prijeten vetrc, ki je nekoliko razblinil občutek vročine, vse to je dalo dogodku poseben čar. Ob prijetnem, sproščenem druženju in opazovanja okolice z drugačnega vidika, je plovba kar prehitro minila in zadovoljni smo se vrnili v Zrkovce bogatejši za še eno izkušnjo.