5. avgust  2020
SVZ Hrastovec

Razne aktivnosti za popestritev

a

Stanovalci Korenjakov si poletne dneve  popestrijo z raznimi aktivnostmi na enoti. Nabirajo zelišča, jih sušijo in pakirajo v primerno embalažo in vrečke. Prostor kjer bivajo  je odišavljen z različnimi vonji in kar prijetno je bivati v njem (sivka, rožmarin, meta, melisa, bezeg, lipa). Posušenih imamo kar nekaj zelišč, ki jih bomo v zimskih dneh uporabili za čaje. Dneve pa  si popestrijo tudi  z sprehodi, nordijsko hojo, bazenom,  raznimi delavnicami in plesom na enoti.

5. avgust  2020
SVZ Hrastovec

Domači sladoled

a

Na enoti Depandansa A3 so danes stanovalke v okviru aktivnosti delovne terapije izdelovale domači sladoled. Za glavno sestavino smo izbrali sočen in zdrav poletni sadež - breskve. Stanovalke so tako skozi aktivnost spoznavale osnovno recepturo, pridobile nova znanja in spretnosti za pripravo domačega sladoleda. Brez umetnih arom, barvil in konzervansov ter pripravljenih baz, le z veliko odličnega okusa. Domači breskov sladoled je bil vsekakor odlična izbira za poletno osvežitev.

3. avgust 2020
DBE Trnovska vas

Zabaven dopoldan

a

Mi mamo se fajn, če vam prav je ali ne…. 😊 la la la…
Kljub vročini se ne damo. Pretekli teden smo si naredili zabaven dopoldan. V parku v senci smo nekateri balinali, drugi navijali, se zabavali, seveda pa nismo pozabili na osvežilno pijačo.

31. julij 2020
DBE Zrkovci

Izlet na Roglo – sprehod med krošnjami

a

Že v začetku leta smo se pogovarjali, da bi šli na Roglo in si ogledali oziroma se sprehodili med krošnjami mogočnih smrek. Po daljšem obdobju, ko zaradi situacije nismo mogli nikamor, smo izkoristili čas, ko se je stanje s koronavirusom malo umirilo in se v drugi polovici junija odpravili na izlet.
Prevzel nas je mogočen objekt in lahkotnost s katero se lahko sprehajaš na višini dobrih dvajsetih metrov. Bil je prijeten sončen dan a je na Rogli precej pihalo, tako se nas je za vzpon na najvišjo točko odločilo le nekaj pogumnejših. Splačalo se je, saj je razgled zares veličasten.
Po sprehodu, oziroma ogledu, smo se spustili v dolino, si v gostišču ob poti privoščili malico in se zadovoljni vrnili v hišo ob Dravi.

1.avgust 2020
SVZ Hrastovec

Tradicionalni piknik

a

Tudi danes smo s stanovalkami enote Agata preživele čudovit dan. Zaklenile smo vrata enote in se skupaj odpravile v park zavoda, kjer smo pripravile piknik – sedaj že 4. tradicionalni. Preživele smo dan poln smeha in veselja. Pekle smo na žaru, telovadile, nabirale zelišča, igrale badminton, kegljale, meditirale, brale knjige, igrale karte in človek ne jezi se. Ob ritmu glasbe smo se tudi zavrtele in zapele. Dan nam je dodatno polepšala sladica, ki smo jo včeraj pripravile v sklopu kuharske delavnice, zraven pa se je seveda prilegla tudi kava s smetano.