11. december 2019
SVZ Hrastovec

Nastop čarodeja Andreja

obcinski praznik hodos

Tudi v letošnjem letu nam je iztekajoče se leto popestril čarodej Andrej.  Tako nas je v  sredo, 11. decembra, je v okviru »veselega decembra«, zabaval s svojimi čarovniškimi triki. Stanovalci, kateri so si ogledali predstavo, so bili nad izvedbo predstave navdušeni in presenečeni nad triki, ki jih je čarodej izvajal. Izvajalec je pritegnil gledalce-stanovalce tako, da jih je poklical k sebi in jih prosil za pomoč. Za sodelovanje so prejeli napihnjen balon, katerega je čarodej preoblikoval v razne živalske figure. Predstavo si je ogledalo okrog 60 stanovalcev iz raznih BE Zavoda.

9. december 2019
SVZ Hrastovec

Obred svete maše in obisk sv. Miklavža

obcinski praznik hodos

Vstopili smo v mesec december, mesec, ki je vedno poln nekih pričakovanj, želja, predvsem pa lep zaradi ljudi, kateri so v tem mesecu drugačni. In drugačni so tudi stanovalci Zavoda Hrastovec, morda zaradi tega, ker se bližajo dnevi, ki bodo nekoliko razblinili sivino vsakdanjika. V okviru Družabništva in animacije, se tega še kako zavedamo, zato skupaj z ostalimi sodelavci, v decembru pripravljamo veliko dogodkov za stanovalce. Tako je v ponedeljek, 9. decembra, potekala sveta maša, katero smo popestrili še z obiskom sv. Miklavža, prvega od treh dobrotnikov v tem mesecu. Stanovalci, katerih se je zbralo pri sveti maši okrog 80, so skozi vso mašo lepo sodelovali in nestrpno čakali na prihod sv. Miklavža. Seveda je ob koncu sv. maše tudi prišel, na kratko nagovoril vse prisotne v viteški dvorani in vsakemu stanovalcu izročil skromno darilo. Stanovalci so to doživljali z velikim navdušenjem, zelo čustveno in skoraj vsak se je hotel rokovati z njim in mu izreči nekaj prošenj. Po obredu sv. maše v viteški dvorani, sta duhovnik in sv. Miklavž odšla še na Depandanso A in B, kjer je »dober mož« tamkajšnjim stanovalcem prav tako izrekel nekaj lepih misli in jih obdaril. Prijetni trenutki, zaradi katerih je vredno biti del te ustanove.

9. december 2019
DBE Trnovska vas

Veseli december

obcinski praznik hodos

Stanovalci iz DBE Trnovska vas so pred prihajajočimi prazniki obiskali Maribor. Navdušeni so si ogledali mesto in njegovo okrasitev z lučkami. Privoščili so si tudi nakupe v Europarku in sladkanje s torticami. V prejšnjem tednu so tudi praznovali rojstni dan stanovalke.

5. december 2019
SVZ Hrastovec

Mednarodni dan prostovoljcev

obcinski praznik hodos

V četrtek, 5 decembra 2019, je v Viteški dvorani SVZ Hrastovec potekalo srečanje prostovoljcev. Mednarodni dan prostovoljstva je priložnost, da se zahvali  prostovoljcem za delo, ves trud, dragocen čas, znanje in energijo, ki se ob tem nesebično razdaja. Strokovna vodja Petra Hameršak je poudarila kako pomembna je ta prostovoljska vrednota, kako dragocena je njihova prijazna beseda, ki stanovalcem vrača upanje v dobro, jim krepi občutek varnosti ter popestri monotonost vsakdanjika.

5. december 2019
VD Ščavnica

Prihod sv. Miklavža

obcinski praznik hodos

Prišel je čas veselega decembra in s tem tudi prihod prvega dobrega moža;  Miklavža. Obiskal je tudi našo enoto in tako razveselil stanovalce. Spremljale so ga ljudske pevke iz Sv. Ane, katere se rade odzovejo na naše povabilo. Sv. Miklavž je vse nagovoril in vsakemu posebej izročil majhno pozornost, ter vsakemu namenil nekaj lepih besed. Vsi so komaj čakali, da jim poda roko in izreče nekaj lepih besed. Druženje je potekalo v veselem vzdušju.