20. oktober 2019
SVZ Hrastovec

Obisk pri prostovoljki Angelci

obcinski praznik hodos

Življenje je kot labirint – v njem se ne moremo izgubiti, velikokrat pa se nam zdi, da smo izgubljeni. Labirinti so vzorci za preusmerjanje energije, ustvarjanja ravnovesja, zdravljenje duha, telesa in okolja. Labirint sonca oz. moči predstavlja in spodbuja osebno moč – deluje kot sprožilec notranje moči, osebnega statusa, samozavesti in vere vase. In v tem duhu smo se odzvali, v okviru enote Korenjaki 1 in 2, vabilu prostovoljke ga. Angelce Fras iz Biša, v njen labirint sonca oz. labirint moči. Lepo nedeljsko dopoldne,  20. oktobra se je tako 7 stanovalcev, s spremljevalcema, sprehodilo po tem labirintu in vsak po svoje je začutil moč sonca in narave. In da je bilo občutenje še globlje, pove podatek, da je prav nedelja dan v tednu, ki označuje sonce. Po sprehodu po labirintu sonca, nas je ga. Angelca še pogostila z nekaj sladkimi priboljški, naravnimi napitki in posebno »grško kavo«, ob tem pa se je razvnel še prijeten pogovor, v sproščujočem vzdušju, o tem in onem.
In, da je bil nedeljski dan na enoti Korenjaki 1 in 2 popoln, smo s stanovalci po kosilu še izvedli kostanjev piknik, na grajskem dvorišču pred enoto. Vzdušje je bilo zelo prešerno, podkrepljeno z veliko smeha in tudi ljudska pesem je odmevala po grajskem dvorišču Gradu Hrastovec.

19. oktober 2019
DBE Maribor

Ogled akvarija

obcinski praznik hodos

Večja skupina stanovalcev iz DBE Maribor se je odpravila v Mariborski park na sprehod in ogled Treh ribnikov. Z velikim zanimanjem so si po dolgem času spet ogledali akvarij in terarij, kjer so občudovali različne vrste rib, kače in druge plazilce. Po ogledu so si v lokalu privoščili še kavico.

19. oktober 2019
DBE Zrkovci

Kostanjev piknik

obcinski praznik hodos

V sklopu projekta Povezovanja med enotami smo se s stanovalci Dep B2 po zajtrku odpravili na kostanjev piknik v DBE Zrkovce. S stanovalci smo na enoti en dan prej narezali kostanje, jih namočili ter s tem prispevali tudi naš delež. Ob prihodu na enoto v Zrkovcih so nam kot dobrodošlico najprej ponudili grozdni sok. Sledilo je druženje, pogovori, igranje šaha, … Po kosilu, pecivu in kavici smo se zadovoljni odpravili nazaj v zavod.

17. oktober 2019
SVZ HRastovec

Pohod po Krajinskem parku Rački ribniki

obcinski praznik hodos

V četrtek, 17. oktobra 2019, se je v okviru Odbora planinstvo za invalide/OPP, ki deluje v okviru PZS, izvedel inkluzijski pohod po Krajinskem parku »Rački ribniki«. Pohoda se je udeležilo tudi 45 stanovalcev SVZ Hrastovec. Na startu pohoda pri Lovskem domu Rače, kamor so se pripeljali z avtobusom, večina pa s kombiniranimi vozili, se je zbralo 180 nadebudnih pohodnikov in med njimi tudi 20 težje pomičnih, kateri uporabljajo invalidske vozičke. Po uvodnih pozdravnih besedah in rokovanju, so se razdelili v dve skupini, ena skupina udeležencev se je podala na krajšo »Grajsko pot« v dolžini cca. 4,5 km, druga skupina pa se je podala po »Turnovi poti oz. Močvirkini poti« ter po delu »Grajske poti« v dolžini cca. 7 km. Po prehojenih poteh so se udeleženci tokratnega pohoda, ki se je začel v megli in končal v lepem sončnem vremenu, ob Lovskem domu, posladkali s sladkimi dobrotami in se okrepčali s sokovi in koka kolo.Bilo je to še eno nepozabno doživetje z ljudmi, ki so "nekoliko drugačni", z veliko pozitivne energije, predvsem pa ljudje z velikim srcem.

17. oktober 2019
VD ŠČavnica

Obisk prostovoljk iz Act fundacije

obcinski praznik hodos

VD Ščavnico so obiskale 4 prostovoljke Act fundacije z mednarodno zasedbo. Stanovalci so se zbrali v dnevnem prostoru, kjer so se udobno namestili. Prostovoljke so jim z glasbo, plesom in petjem popestrile dan in jih s svojo pozitivnostjo popeljale v čudoviti svet glasbe, ob kateri so se sprostili in na svoj način tudi izrazili  čustva. Na koncu so bili stanovalci še deležni dodatne sprostitve z masažo vratu in ramen in prenosom pozitivne energije. Delavnica je pustila velik pečat tudi pri prostovoljkah, ki si želijo še nadaljnjih srečanj.