8. april 2021
VD Ščavnica

Velika noč v VD Ščavnica 

a

Priprave na Velikonočne praznike so se začele z izbiro namiznih dekoracij. Tokrat smo se odločili za košarice iz papirja. Skupaj smo jih naredili 9, za vsako mizo. Pri izdelovanju so pomagali pri lepljenju, rezanju in sestavi. Bilo jim je zelo zanimivo. Stanovalci, ki ne zmorejo pomagat, pa so nastajanje košaric samo opazovali.
Sledilo je okraševanje pirhov za veliko noč. V parku smo nabrali liste raznih rastlin. Z vodo smo jih prilepili na jajca in dali v nogavico. Skuhali smo jih v čebulnih olupih. Na velikonočno nedeljo smo mize v jedilnici pokrili s prti, na katerih je velikonočni motiv. Na sredino nadevali košarice s travo in umetnimi jajčki. V kuhinji so pripravili zajtrk, ki je potekal v mirnem prazničnem vzdušju.
Vsem je bilo lepo.

6. april 2021
SVZ Hrastovec

Dobrodošlica 

a

Stanovalke, ki so v času epidemije bivale v Viteški dvorani, so se prejšnji petek preselile nazaj na svojo matično enoto - depandanso A3. Danes jim je kuhinja pripravila presenečenje za dobrodošlico. Vse stanovake so vesele, da so ponovno na svoji enoti, kjer je bivanje bolj domače. Kuharicam se zahvaljujejo za odlično torto, ki je v trenutku zmanjkala.

4. april 2021
DBE Apače

Praznujemo Veliko noč 

a

Tudi v DBE Apače 1 in 2 smo se pripravili na praznovanje VELIKE NOČI. Lepe praznike želimo tudi vsem vam!

2. april 2021
SVZ Hrastovec

Velikonočni pirhi 

a

Blagoslov velikonočnih jedi vsako leto vzbudi pri stanovalcih zelo veliko zanimanje, a zaradi Covid-19 situacije, že drugo leto zaporedoma le tega stanovalcem ne moremo omogočiti v takšni obliki, kot smo to izvajali prejšnja leta. Namreč stanovalci so po posameznih BE zavoda lepo pripravili košare z velikonočnimi jedmi in jih nato odnesli k blagoslovu v cerkev v Voličino.
Pirhi, Pisanice ali velikonočno jajce, ponekod imenovano tudi písanica, pisanka ali remenka, je tradicionalna hrana in simbol, ki se pripravlja ob veliki noči in je zagotovo tudi velikonočni okrasek, ki ne sme manjkati na nobeni mizi. So unikatni izdelki, ki nastajajo pod spretnimi prsti posameznikov.
In tako smo danes v okviru BE Korenjaki 1 in 2 z nekaj stanovalci, na delovni terapiji, izvedli ustvarjalno delavnico, na kateri smo izdelali nekaj unikatnih pirhov, katere bodo na Veliko noč zaužili. S tem smo stanovalcem vsaj malo pričarali velikonočno vzdušje, ki ga v teh težkih časih še kako pogrešajo.

4. april 2021
DBE Maribor

Pomladno praznovanje velikonočnih praznikov 

a

V DBE Maribor se ne damo motiti aktualnemu koronskemu dogajanju. S skupnimi močmi smo se pretekli teden pripravljali na velikonočne praznike. Čeprav naše bivanje zaznamuje mestni utrip življenja, smo se v velikonočnem jutru okrepčali s pristnimi domačimi dobrotami.
Tudi vam želimo prijetno pomladno praznovanje!