20. januar 2020
DBE Trnovska vas

Obisk prostovoljk

obcinski praznik hodos

V minulih dneh sta stanovalce v DBE Trnovska vas obiskali prostovoljki Sandra Papež in Angelca Fras. Sandra je izvedla glasbeno delavnico. Angelca pa delavnico sproščanja s tehniko EFT in s pojočimi posodami in zvončki. Stanovalci so navdušeno sodelovali in se prepustili vodenju prostovoljk.

5. januar 2020
DBE Trnovska vas

Obisk treh kraljev

obcinski praznik hodos

Enoto Trnovska vas so obiskali Sv. trije kralji iz domačega kraja. Vsem so namenili lepa voščila in zapeli pesem. Stanovalce na pred večer praznika treh kraljev obiščejo vsako leto. Vsem skupaj so polepšali nedeljski večer, prisrčno je bilo tudi rokovanje s stanovalci.

28. december 2019
DBE Gornja Radgona, Apače in Radenci

Obisk svete maše

obcinski praznik hodos

V cerkvi SV. Petra je bila v soboto, 28. 12. 2019, ob 18 uri Sveta maša za stanovalce bivalnih enot Zavoda. Maše  se je  udeležilo 17 stanovalcev in trije delavci bivalne enote Gornja Radgona, Apače in Radenci. Vsi skupaj smo se zbrali v enoti  Gornja Radgona od koder smo se peš odpravili v cerkev. Prisluhnili smo pridigi in skupaj zapeli božične pesmi. Po končanem obredu  smo si ogledali jaslice. Poklepetali smo z gospodom župnikom, ki je vsakemu posamezniku segel v roke mu zaželel vse najboljše v prihajajočem letu in vsakemu podaril darilo v obliki ovčke. Polni lepih misli in želja smo  skupaj s krajani   in prijatelji preživeli lep večer.

28. december 2019
VD Ščavnica

Božična maša

obcinski praznik hodos

Kot vsako leto, smo tudi letos nudili stanovalcem duhovno podporo ob sveti maši.  Mašo sta vodila g. župnik iz Sv. Ane in g. župnik iz Apač.  Da bi s stanovalci podoživeli ta božični mir, so se maše udeležili tudi sosedje, prostovoljci, skavti in ljudske pevke iz Sv. Ane. Z obiskom nas je tudi letos počastila strokovna vodja, ga. Petra Hameršak.  Da je bila maša res lepa, so poskrbele ljudske pevke iz Sv. Ane. Pridružili so se jim stanovalci, saj so jim božične pesmi poznane. Ob koncu maše sta dva skavta, ki sta prinesla betlehemsko luč, prebrala njihovo poslanico in jim voščila vse dobro v novem letu.
Po maši pa so za zabavo poskrbeli mladi muzikantje in zaigrali nekaj veselih. Glasba je dvignila g. Slavka, ki je ob zvokih tudi zaplesal z izbrano plesalko. Nato so se družili ob potici, kavi in čaju.

27. december 2019
SVZ Hrastovec

Novoletna zabava za stanovalce

obcinski praznik hodos Kakor že vrsto let, je bila tudi ob koncu leta 2019, v okviru projekta »Veseli december«, organizirana zaključna zabava za stanovalce SVZ Hrastovec z ansamblom Jolly band. S to zabavo se je zaključilo vso dogajanje skozi ves december, ki je bil, kar se prireditev tiče, zelo pester in stanovalcem je bilo ponujenih veliko različnih prireditev, na katerih so sodelovali različni umetniki iz sveta zabave.
Preberi več ...