22. oktober  2020
DBE Voličina

Obisk učencev OŠ Voličina

a

Po predhodnem dogovoru so trije učenci OŠ Voličina s svetovalno delavko prišli ob enoto, kjer so na terasi podarili izdelke, ki so jih sami izdelali v dar stanovalcem enote. Po predaji darilc in kratkem pogovoru so se poslovili v želji, da bi lahko čimprej spet sodelovali v skupnih projektih.

 

22. oktober  2020
DBE Voličina

Kostanjev piknik

a

Lep sončen jesenski četrtek smo izkoristili za peko kostanjev in druženje na terasi. Stanovalci so se posladkali s kuhanimi in pečenimi kostanji ter domačim grozdjem. 

20. oktober  2020
SVZ Hrastovec

Glasbena delavnica

a

Na enoti Depandansa B2 smo s stanovalci izvedli glasbeno delavnico, v kateri smo ob poslušanju glasbe in petju glasbe uporabili še Orfova glasbila.  Orffov instrumentarij uporabljajo operni in simfonični orkestri ob izvajanju zlasti glasbenih del Karla Orffa. Pri tem je pomembna uporaba in postavitev 22 različnih glasbenih instrumentov (zvončki, ksilofon, pavke, triangel, tamburin, ropotulje,…). Stanovalci so prepoznavali že znane instrumente ter odkrivali nove. Veliko o glasbilih in orkestrih nam je povedal g.Mirko, ki je nekoč igral v pihalni godbi. 

18. oktober  2020
DBE Radenci

Nabiranje zelišč

a

Ta vikend je minil v vzdušju zeliščarstva. Stanovalci so skupaj z delavko nabrali zelišča, ki jih imajo na vrtu pred enoto. S skupnimi močmi so strgali liste poprove in limonine mete ter žajblja, jih sprali in dali na pladnje, da se posušijo za zimske prehladne dni. Med samim delom so se pogovarjali o učinkih raznih zelišč, ki jih še imajo na vrtu ali rastejo v okolici enote. Ker se niso mogli učakati zime, so si še isti večer pripravili pravi domači čaj, ki se je neverjetno dobro podal k domači makovi potici. Vsi skupaj so bili mnenja, da je domači čaj res najboljši, še posebej, če sodeluješ pri njegovi pripravi.

 

16. oktober  2020
CS Hodoš

Hišni kino

a

V CS Hodoš smo si turobni in deževni dan polepšali s hišnim kinom. Manjkale pa seveda niso kokice in Coca-Cola. Ogledali smo si film Harry Potter.