26. maj 2024

Teden prostovoljstva smo obeležili tudi v SVZ Hrastovec

a

Vsako leto v maju poteka nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Letos je potekal v tednu od 20. do 26. maja. Tudi v našem zavodu smo ga obeležili s kar nekaj posebnimi aktivnostmi.
Začeli smo takoj v ponedeljek, in sicer s tapkanjem s prostovoljko Angelco in peko langaša s prostovoljkama Branko in Stanko. S prostovoljkama Vero in Jelko smo preživeli lep barvito-likovni torek, saj smo na delovni terapiji ustvarjali, risali in barvali. Veseli dan prostovoljstva, osrednji dogodek nacionalnega tedna prostovoljstva, smo obeležili v sredo s kulturo in glasbo.

Literarno urico je za nas pripravila prostovoljka Aleksandra iz Knjižnice Lenart, prostovoljec Slavko pa nam je na harmoniki zaigral nekaj domačih viž. Da je bilo vzdušje prijetnejše, smo skupaj zapeli in zaplesali. Četrtkovo dopoldne smo v okviru tedna prostovoljstva izkoristili za pohodništvo. Tako smo v lepem vremenu s super družbo izvedli prijetno utrujajoč pohod do Jablanc in nazaj. Za zaključek tega posebnega tedna smo imeli športne aktivnosti v bazenu, odbojko in učenje potapljanja s prostovoljcem Brankom. Stanovalci so se skozi učenje poskusili tudi potapljati. Za vse je bila to zelo zabavna izkušnja.
Vsem, ki so oziroma ste bili del nacionalnega tedna prostovoljstva se iz srca iskreno zahvaljujemo. Še posebej vsem prostovoljcem, ki so nas še bolj povezali in utrdili v prepričanju, da s sodelovanjem lahko spišemo lepe zgodbe.