Izjava o varstvu osebnih podatkov

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika. Osebni podatek je tudi fotografija, na kateri je objavljen posameznik, zato je potrebno pri njihovi obdelavi prav tako upoštevati določbe Zakona o varovanju osebnih podatkov (v nadaljevanju ZVOP-1-UPB). V primeru spletne strani Socialno varstveni zavod, Hrastovec v Slov. goricah 22, 2230 Lenart v Slovenskih goricah (v nadaljevanju SVZ Hrastovec) www.hrastovec.org je posameznik Uporabnik, ki uporablja spletno stran www.hrastovec.org za svoje potrebe in namene, ali naključni obiskovalec, ki poda preko kontakta (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)  ali drugih možnosti spletne strani www.hrastovec.org sporočilo SVZ Hrastovec, ki vključuje med drugimi podatki tudi osebne podatke, in s tem postane Uporabnik spletne strani www.hrastovec.org (uporabi jo za svoj namen).

Izjava o varstvu osebnih podatkov je namenjena varovanju osebnih podatkov Uporabnikov v skladu z ZVOP-1-UPB. Naključni obiskovalci spletne strani www.hrastovec.org lahko brez vsakršnih obveznosti posredovanja svojih osebnih podatkov pregledujejo vsebine na tej spletni strani in jim ni potrebno odkriti svoje identitete ter osebnih podatkov.

Z Izjavo o varstvu osebnih podatkov vam SVZ Hrastovec zagotavlja, da neposreduje nobenih podatkov Uporabnika, tako osebnih podatkov kot tudi ostalih podatkov, nikomur, ampak jih uporabljamo izključno za doseganje namena spletne strani www.hrastovec.org (obveščanje o oskrbovancih, dogodkih, izvajanje storitev, objava materiala Uporabnika na podlagi njegovega pisnega soglasja). Prav tako ne uporabljamo osebnih in drugih podatkov Uporabnika z namenom trženja svojih storitev ali za potrebe lastne promocije.

V primeru spletne strani www.hrastovec.org, kjer lahko Uporabnik posreduje v objavo fotografije in ostale vsebine, ki so njegova lastnina, se pojavljajo tudi osebni podatki oseb, katerih zakoniti zastopnik je Uporabnik. V tem primeru Uporabnik s posredovanjem materiala, ki ga želi objaviti na spletni strani www.hrastovec.org,obvezno posreduje tudi pisno soglasje za objavo teh fotografij (izjavo o obdelavi teh podatkov) SVZ Hrastovec, zato SVZ Hrastovec v tem primeru izhaja iz stališča, da je bilo s tem pridobljeno osebno soglasje skrbnikov ali zakonitih zastopnikov za objavo fotografij. SVZ Hrastovec v okviru te izjave ponovno podaja izvzem odgovornosti v celoti, če se bodo te fotografije pojavile v javnosti drugje (n.pr.: na Facebooku). SVZ Hrastovec ne prevzema odgovornosti za nadaljnjo obdelavo fotografij na spletni strani, kjer so shranjene fotografije.

Pri izvajanju storitev v okviru spletne strani www.hrastovec.org izhajamo iz spoštovanja določil ZVOP-1-UPB. V skladu z določili tega zakona in na temelju profesionalnega pristopa do izvajanja storitev upoštevamo naslednja načela:

  1. Spoštovanje zasebnosti in dostojanstva Uporabnika ali osebe, katere skrbnik ali zakoniti zastopnik je Uporabnik: vse podatke Uporabnikov in oseb, katerih skrbniki ali zakoniti zastopniki so Uporabniki, naj imajo naravo osebnih podatkov, občutljivih podatkov ali drugih podatkov, ne glede na obliko, obravnavamo z vso odgovornostjo, in uporabljamo v skladu z namenom spletne strani, zakonito in pošteno.

  2. Namen uporabe osebnih podatkov in drugih podatkov Uporabnika ali osebe, katere skrbnik ali zakoniti zastopnik je Uporabnik: tako osebne podatke kot vse ostale podatke, ki jih pridobimo z namenom izvajanja storitev in poročanja o dogodkih, uporabljamo izključno in samo z namenom uporabe za izvedbo storitev in poročanje o dogodkih. Uporaba teh podatkov pomeni zbiranje, obdelavo, analizo, primerjavo in uporabo ter hranjenje teh podatkov z namenom izvedbe storitve. V okvir namena uporabe osebnih in drugih podatkov se vključuje uporaba teh podatkov z namenom komuniciranja, seznanjanja o spremembah in vseh ostalih informacijah, ki so lahko pomembne za samo kvaliteto izvedene storitve. Izjavljamo, da ne pridobivamo nobenih podatkov Uporabnikov ali oseb, katerih skrbniki ali zakoniti zastopniki so Uporabniki, ki ne bi bili v skladu z namenom, za katerega pridobivamo in uporabljamo osebne in druge podatke Uporabnika ali oseb, katerih skrbniki ali zakoniti zastopniki so Uporabniki. Njihova ustreznost z namenom uporabe podatkov se upošteva tako z vidika vsebine kot vidika obsega podatkov.

  3. Varnost osebnih in drugih podatkov Uporabnika ali osebe, katere skrbnik ali zakoniti zastopnik je Uporabnik: osebni podatki in drugi podatki Uporabnika ali osebe, katere skrbnik ali zakoniti zastopnik je Uporabnik so v času uporabe ustrezno varovani.

  4. Posredovanje osebnih in drugih podatkov Uporabnika ali osebe, katere skrbnik ali zakoniti zastopnik je Uporabnik: nobenih podatkov Uporabnika ali osebe, katere skrbnik ali zakoniti zastopnik je Uporabnik, tako osebnih podatkov kot tudi ostalih podatkov, ne posredujemo nikomur, ampak jih uporabljamo izključno za doseganje namena, zaradi katerega smo jih pridobili. Prav tako ne uporabljamo osebnih in drugih podatkov z namenom trženja svojih storitev ali potrebelastne promocije.

  5. Osebna privolitev preko oddaje soglasja ali kontakta: Uporabnik preko oddaje Kontaktnega obrazca ter drugih obrazcev ali posredovanja materiala za objavo na spletni strani poda osebno privolitev za pridobitev osebnih in drugih podatkov s strani SVZ Hrastovec in obdelavo teh podatkov v skladu z namenom, navedenim predhodno.