Trenutne razmere v zavodu

Slaba epidemiološka slika v Sloveniji se odraža tudi v našem zavodu. Kljub doslednemu upoštevanju vseh navodil in priporočil smo ponovno zabeležili nove okužbe. Tokrat je na dislocirani bivalni enoti Rožengrunt (Občina Sveta Ana) bila Covid-19 pozitivna ena zaposlena, zato smo vse stanovalce preselili v sivo cono na sedež zavoda. Rdeča cona ostaja na Depandansi C, kjer je nastanjenih 16 stanovalcev, en stanovalec je na bolnišničnem zdravljenju, od tega je 17 zaposlenih Covid-19 pozitivnih. Slabo polovico zdravih stanovalcev, ki so bili nastanjenih v športni dvorani v Voličini, smo že preselili na sedež zavoda, preostale bomo preselili, ko se bodo razmere v zavodu normalizirale. Trenutno v zavodu nimamo kadrovskega primanjkljaja, prav tako imamo dovolj osebne varovalne opreme.  

Preberi več ...

Spodbudne novice iz SVZ Hrastovec: razmere se umirjajo

Iz SVZ Hrastovec prihajajo spodbudne novice: v zadnjem tednu nismo zaznali okužbe s SARS-CoV-2, število ozdravljenih je iz dneva v dan več. Tako imamo v rdeči coni nastanjenih le še 10 stanovalcev, en stanovalec je v bolnišnični obravnavi, COVID pozitivnih je še 14 zaposlenih. Glede na ugodno sliko glede okužb bomo v prihajajočih dneh počasi pričeli s postopnimi selitvami zdravih stanovalcev, ki so bili nastanjeni v športni dvorani Voličina nazaj v njihovo prvotno bivalno okolje. »Vsakodnevno še potekajo kontrolna testiranja v manjšem obsegu, vendar so k sreči vsi testi negativni. To nas navdaja z optimizmom, da smo virus zajezili, obenem pa se zavedamo, da se lahko situacija v trenutku spremeni zato ohranjamo vse preventivne ukrepe,« je povedala direktorica mag. Andreja Raduha. Epidemiološka slika je po vsej Sloveniji še vedno precej zaskrbljujoča, zato v zavodu dosledno upoštevamo vse potrebne ukrepe in smo skrajno previdni.

Preberi več ...

Stanovalci v športni dvorani se počutijo dobro

Včeraj popoldne smo uspešno preselili zdrave stanovalce iz depandanse C v športno dvorano v Voličini. S pomočjo civilne zaščite Lenart, nekaj prostovoljcev in zaposlenimi zavoda Hrastovec smo poskušali stanovalcem pripraviti kar se da udoben in domač ambient vse v želji, da bivanje ne bi bilo preveč stresno in naporno.

Preberi več ...

S premeščanjem zdravih stanovalcev širimo rdečo cono

Trenutno se v našem zavodu soočamo z negotovo in stresno situacijo glede COVID-19, obenem pa smo priča številnim spremembam našega vsakdana. Zaradi širitve okuženih s COVID-19 na sedežu zavoda Hrastovec bomo primorani seliti zdrave stanovalce v športno dvorano Voličina.

Preberi več ...

Prvi primer okuženega stanovalca s COVID-19 v SVZ Hrastovec

S strani Nacionalnega laboratorija smo po odvzetih vzorcih prejeli sporočilo o prvem primeru potrjene okužbe s COVID-19 med stanovalci v SVZ Hrastovec. Gre za stanovalca, ki prihaja iz dislocirane bivalne enote (DBE) v Apačah (enota 1), kjer sicer prebiva 16 stanovalcev. Okuženega smo že namestili v za to pripravljeno izolacijsko sobo in se počuti dobro. Ostalim stanovalcem smo nemudoma namestili zaščitne maske in izvajamo poostrene ukrepe za zajezitev širjenja virusa. Zdravstveno osebje uporablja ustrezno zaščitno opremo, večkrat dnevno razkužujemo prostore v enoti, prav tako je prejelo vsa navodila za delo in tudi pripomočke. Brisi so bili odvzeti vsem zaposlenim, s katerimi je bil okuženi v stiku, vendar so nam danes sporočili, da so negativni. Zaposleni so preventivno v samoizolaciji, v enoti Apače je tako nova zdravstvena ekipa. O nastali situacije smo tudi takoj obvestili župana Občine Apače dr. Andreja Steyerja ki nam je takoj ponudil pomoč v obliki dodatne zaščitne opreme in pomoč Civilne zaščite. Lokalna skupnost nam je že zagotovila prenočišč za zaposlene, ki se ne želijo po končanem delu vrniti domov.

Preberi več ...