Dnevni centri

Dnevni centri so namenjeni stanovalcem, ki živijo v lokalni skupnosti. Osnovni namen dnevnih centrov je zagotoviti prostor, kjer se bodo stanovalci družili, krepili svoje spretnosti, pridobili informacije o svojem bivanju in možnostih, ki jih imajo kot stanovalci zavoda. Med pomembnimi aktivnostmi in nalogami dnevnega centra je možnost zaposlitve in pridobitve dodatnih finančnih sredstev.

V letu 2017 je zavod odprl dnevni center na lokaciji Maribora (predvidevamo, da bo dnevni center v hiši na Livadni ulici). V dnevnih centrih bodo delali strokovni delavci in sodelavci. 

Na področju oskrbe in dejavnega vključevanja uporabnikov želimo razširiti mrežo storitev dnevnega centra ter skladno s potrebami lokalnega okolja in v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi vzpostaviti medgeneracijska središča.

Dnevni center je namenjen uporabnikom, ki se želijo družiti, koristno preživeti prosti čas ali pa zaradi različnih vzrokov ne morejo več sami bivati v domačem okolju in potrebujejo pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih.

Vodene dnevne aktivnosti, kot so sprehodi, družabne aktivnosti, kreativne dejavnosti, se bodo izvajale v skladu z željami in potrebami vključenih oseb.